fbTyöaika: maanantaista perjantaihin klo 10.00–17.00 ja lauantaisin klo 10.00–15.00

Heriz - Antique Persialainen matto 344x280

Heriz - Antique Persialainen matto 344x280

 Image Zoom


Maton värit näyttävät erilaisilta riippuen mistä suunnasta katsotte mattoa. Voitte tarkastella matto eri suunnista allaolevista kuvista:

  • Τarjoushinta: 1956       -50%
  • Vähittäismyyntihinta: 3912 €
  • Maton tuotenumero: nmd16092-381
  • Koko: 344x280 cm
  • Paksuus: Keskipaksu (5-10 mm)
  • Ikä: 80-100 (Antiikki)
  • Nukka - Loimi: villa/puuvilla
  • Solmutiheys: noin 100.000 solmuja m²
  • Maton värit:
  • Tärkeä huomio: Matossa on tietyissä kohdissa pieniä kulumia.

Heriz sijaitsee Luoteis-Iranissa, Azerbaidžanissa Tabrizista koilliseen. Täällä, Sabalan-vuoren rinteillä, kudotaan samannimisiä erittäin kestäviä mattoja. Herizissä 1800-luvulta nykypäivään asti kudottuja silkkimattoja pidetään yhtenä parhaimpina lajissaan. Uudet Heriz-matot ovat paksumpia ja tiiviimmin kudottuja. Nämä matot vain kaunistuvat vanhetessaan. Seudulla tuotetaan erittäin korkealaatuista ja kestävää villaa, koska lampaiden juomavedessä on Sabalan-vuorelta peräisin olevaa kuparia. Matoissa on usein geometrisiä kuvioita ja suuri medaljonki keskellä. Kuviot ovat perinteisiä ja niitä kudotaan muistista. Kasviperäiset värit musta ja punainen ovat tyypillisimpiä. Samantyyppisiä mattoja naapurikaupungeista ja -kylistä kuten Ahar, Mehraban, Sarab, Bakhshaish ja Goravan myydään nimellä Heriz, vaikka on virheellistä sekoittaa niitä keskenään.

Antiikkimatot

Paimentolaismatot joiden kuivot ovat saaneet vaikutteita asutuskeskusksissa kudotuista matoista: Näitä kutovat paimentolaiset, jotka ovat viime vuosina asettautuneet asumaan pysyvästi kyliin. Heidän kutomissaan matoissa käytetään paimentolaisten tekniikkaa, mutta niiden kuviot ovat saaneet vaikutteita asutuskeskuksissa kudotuista matoista. Paimentolaisteknikasta johtuen niiden muoto ei aina ole tasainen.

Kaikki CarpetU2-matot puhdistetaan korkealaatuisilla antibakteerisilla ja Koi karkotteita Persian lain mukaisesti.

Abrash: Villojen rasvaisuuden määrästä tai värjäysprosessin suolapitoisuudesta johtuen villat vetävät väriä itseensä eri tavalla. Tätä ei voi helposti havaita ennen kuin matto kudotaan. Kutomisen aikana muodostuu saman värin erisävyisiä raitoja. Tämän ilmiön nimi on Abrash, joka persian kielessä tarkoittaa pientä pilveä, ja osoittaa käytettyjen luonnonvillojen aitouden ja sen että niissä ei ole käytetty ollenkaan kemikaaleja. Esimerkkejä

Pääluokka
Tyyppi
Alkuperä
Koko/muoto
Kuvio
Laatu
Väri

Pin it

Matot, joita olet katsellut
Heriz - Antique
Heriz - Antique 344x280
1956 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!